post

Znane so ekipe nove sezone Jr. NBA Slovenia!

Druga sezona Jr. NBA Slovenia se je tudi uradno začela z uvodnim dogodkom – žrebom ekip, ki je potekal v ponedeljek 11.11.2019 v trampolin parku WOOP! Tako, kot v lanski sezoni, je liga sestavljena iz otrok 30 osnovnih šol, ki bodo zastopali barve klubov lige NBA.

Na žrebu so se tako zbrali otroci in predstavniki vseh osnovnih šol, katere sta poleg direktorja Sportelementa Uroša Okorna, pozdravila tudi NBA Europe Ambassador Marko Milić in skavt ekipe Portland Trail Blazers Lojze Milosavljevič. Prav letos mineva 20 let od premiernega nastopa Marka Milića v ligi NBA, ki je takrat postal prvi Slovenec, ki je zaigral v najmočnejši ligi na svetu. Letos imamo po dolgem času spet tri Slovence v ligi NBA, poleg Luke Dončića in Gorana Dragića je letos pri Denver Nuggets priložnost dobil tudi Vlatko Čančar.

Tako je vse pripravljeno za začetek tekmovanja, ki bo potekal v dveh skupinah (konferencah): Vzhod – Domžale in Zahod – Ljubljana. Prve tekme se začnejo z uvodnim turnirjem 24.11.2019, ki mu nato sledijo še trije turnirji v januarju in februarju, po katerih bodo znani vsi udeleženci zaključnega turnirja ali po ameriško Playoffa. Ta bo potekal v mesecu marcu, kot tudi finalni turnir, ko bomo dobili zmagovalca druge sezone Jr. NBA Slovenia.