Nadaljevanje Jr. NBA lige

Z drugim turnirjem zahodne konference, ki jo sestavljajo osnovne šole iz Ljubljane in gorenjske regije, se nadaljuje druga sezona Jr. NBA lige v Sloveniji. Tako kot prvi turnir, je tudi drugi turnir Zahoda potekal v Črnučah na O.Š. Maksa Pečarja, kjer smo spremljali odlične boje v borbi za uvrstitev v končnico. S tem turnirjem smo prišli točno do polovice rednega dela, tako da bomo na preostalih dveh turnirjih spremljali še orgorčen boj za prosta mesta v končnici tekmovanja. Pretekli vikend pa so svoje tekme odigrale tudi ekipe Vzhodne konference s turnirjem v Domžalah. Liga se nadaljuje z naslednjimi turnirji, ki bodo potekali v mesecu februarju, za zahodno so termini že znani in sicer 2.2. in 9.2.

Kot je bilo že omenjeno je bil to drugi izmed štirih turnirjev rednega dela Jr. NBA lige, v kateri nastopa 30 osnovnih šol. Vsaka izmed šol namreč zastopa barve kluba lige NBA, ki ga je izžrebala na uvodnem draftu. Liga je odlična priložnost za otroke, da pokažejo svoje košarkarsko znanje in se hkrati poistovetijo s svojimi idoli iz lige NBA. K povečani popularnosti košarka in lige NBA sta z odličnimi igrami pripomogla tudi naša dva asa, Goran Dragić in Luka Dončić.

Zahvaljujemo se tudi Zavarovalnici Triglav, ki omogoča, da vseh 30 osnovnih šol tekmuje v ligi Jr. NBA Slovenija in skrbi za zdrav način življenja med mladimi.