post

Na F4 lige Jr. NBA Slovenia tudi program NBA Cares

Finalni turnir lige Jr. NBA Slovenia, ki se je odvijal v nedeljo, 16. decembra v športni dvorani OŠ Alojzija Šuštarja v Ljubljani, se je pričel s programom NBA Cares, s katerim organizacija NBA želi pozitivne vrednote sodelovanja, timskega duha, fair playa in predvsem ukvarjanja s košarko razširiti med čim več mladih. Prvič je NBA program že predstavil na Rogli v mesecu juniju na košarkarskem kampu Gorana Dragića.

Tudi tokrat so organizatorji k sodelovanju povabili otroke iz Rehabilitacijskega centra Soča in Zveze prijateljev mladine, osnovne košarkarske prvine ter predstavitev programa pa sta predstavila Vanja Černivec, vodja programa Jr. NBA za Evropo in Ronny Turiaf, francoski NBA košarkar (osvojil NBA prstan z ekipo Miami Heat). Otroke pa je s svojim prihodom posebej razveselil košarkarski zvezdnik Zoran Dragić, ki je popestril dogajanje in otrokom polepšal že tako lep dan, ki jim bo zagotovo ostal v spominu za celo življenje.

Tanja Babnik, učiteljica na URI Soča, je ob tej priliki povedala:

‘Za vami so izjemno naporni, pa tudi lepi in nadvse prijetni dnevi. Ob obilici dela pogosto prezremo kaj lepega. Vendar vedite, bilo je čudovito gledati mlade športnike, košarkarje Jr. NBA, ki jih igra osrečuje.

Rada bi vam sporočila, da sem izjemno hvaležna, da ste nas povabili k sodelovanju. Otroci iz URI Soča, so v vseh oblikah sodelovanja izjemno uživali, saj so lahko povsod pokazali svoja možna področja. In ne samo to. Voljo, uspeh, trud, delo, neomajnost, vzdržljivost.. so lahko delili  tudi z drugimi. In to je prava inkluzija o kateri lahko pogosto le sanjamo. Mi smo z našim projektom dokazali, da je inkluzija možna, tudi v športu. Zelo kvalitetno je bilo sodelovanje s košarkarji iz OŠ Ledina in g. Jurkovičem’.